Koop uw sint Servattumusbier online in onze webshop
Graangoed project van het Groene Woud voor Sint Servattumus


Bierbrouwerij Sint Servattumus in Schijndel, een ambachtelijke brouwerij, gespecialiseerd in het brouwen van speciale streekbieren en ambachtelijke 'etiketbieren'.

De enige brouwerij met echte Schijndelse hop! Bovendien is Bierbrouwerij Sint Servattumus gespecialiseerd in het brouwen van Speltbier.

...Open dag 2018 is op 2 september...

BV BRABANT
Sint Servattumus is op zondag 20 september 2009 te zien geweest bij BV Brabant een TV-programma van Omroep Brabant. Klik hier om de aflevering te bekijken (met media-player).

WINNAAR HELD VAN DE SMAAK BRABANT
Brouwerij Sint Servattumus is op 6 juli verkozen tot 'Held van de Smaak' van de provincie Noord Brabant. In Brouwerijmuseum de Roos in Hilvarenbeek wist Sint Servattumus met een heerlijke Stout de juryleden te overtuigen.

Schijndel 700-jaar-bier

Dit jaar (2009) viert Schijndel haar 700 jarig bestaan. Een goede reden voor een speciaal brouwsel.

Schijndel 700 in productie

Lees ook het artikel in het Lees het artikel in het Brabants Dagblad

 

KERSTPAKKETTEN & RELATIEGESCHENKEN

Vanaf heden kunt u bij ons ook terecht voor uw relatiegeschenken c.q. kerstpakketten in diverse uitvoeringen. Binnenkort hierover meer info op de pagina verkoop. Wilt u nu al meer info, bel dan Toon op 06-19328967.

NIEUWE LIJN SPELTBIEREN:
Ons assortiment is uitgebreid met een 7-tal nieuwe Speltbieren. Kijk voor meer informatie op de pagina's SPELT en BIERSOORTEN.


Brouwerij Sint Servattumus
Ericastraat 11b
5482 WR Schijndel

Correspondentie-adres:
Bierbrouwerij Sint Servattumus
t.a.v. Toon van der Heijden
Michiel de Ruijterstraat 13
5481 GE Schijndel

M: 06-19328967 (Toon)
E: info@sintservattumus.nl

Verkoop aan de deur (na telefonische afspraak). Zoekt u een verkoopadres bij u in de buurt? Bel even, wij helpen u graag verder.


Bierbrouwerij Sint Servattumus organiseert op afspraak diverse excursies in groepsverband. De groepsgrootte is 15 tot 80 personen. Hierbij maken we een rondgang door de brouwerij, waarbij u natuurlijk in de gelegenheid bent uw vragen te stellen. De excursie wordt vanzelfsprekend in stijl afgesloten....in ons proeflokaal.

Op verzoek verzorgen wij naast het natje ook graag een gepast 'droogje' c.q. hapje.

Klik hier en bekijk onze PDF met aanvullende informatie.

Proeflokaal Sint Servattumus
Ons Proeflokaal

Bel of mail voor meer informatie naar 06-19328967 (Toon).


1992:
De drijvende krachten achter de brouwerij zijn Toon van der Heijden en de broers Carli en Henk van den Ekart. Alle drie beginnen ze hun brouwerscarrière zoals iedere brouwer begint: in de keuken.

1997
De stap van thuisbrouwer naar professioneel brouwer bleek een grote stap. Zo werd de Stichting Bierbrouwerij Sint Servattumus opgericht. Op 1 september 1997 werd een vergunning verstrekt door de Dienst der Accijnzen en mocht er gebrouwen gaan worden voor de verkoop.
In eerste instantie werd er gebrouwen in een schuur achter het huis van Toon.

2000:
De brouwerij verhuist naar een eigen pand aan de Ericastraat (11b) in Schijndel. Langzamerhand wordt er dankzij de hulp van vele vrijwilligers een brouwerij ingericht, een proeflokaal gemaakt en een winkel met eigen producten opgestart.


het 'brouwhuis'

2005:
Bier met echte Schijndelse hop, een eeuwenoude traditie in Schijndel: de hopteelt, wordt in ere hersteld. Brouwerij Sint Servattumus brouwt hiervan echt Schijndels bier.

2007:
Spelt; opnieuw een oude traditie hersteld; met spelt, verbouwd op de bolle akkers in Liempde ('het Groene Woud), wordt door Sint Servattumus een heerlijk Speltbier gebrouwen.Onze Brouwerij-winkel

Hier vindt u al de vaste bieren uit ons assortiment, vele geschenkverpakkingen, glazen en pullen.

2008:
Spelt; naast het speltBIER hebben we nu ook een speltJENEVER ontwikkeld. Momenteel wordt de basis gelegd in de brouwerij en het stoken gebeurt elders. De aanvraag voor de vergunning om zelf te destilleren is inmiddels de deur uit....


2009:

In het Jubeljaar 2009, waarin Schijndel z'n 700-jarig bestaan viert hebben wij een passend bier gebrouwen om dit te vieren....het....Schijndel-700-bier

Speltlijn; in het Jubeljaar 2009 komen wij op de markt met een complete Speltlijn bestaande uit:

  1. Spelt 'ENKEL'
  2. Spelt 'STOUT' (winnaar Held van de Smaak 2009
  3. Spelt 'DUBBEL'
  4. Spelt 'TRIPEL'
  5. Spelt 'WITBIER'
  6. Spelt 'HONINGBIER'
  7. Spelt 'BOKBIER'

Alle bieren zijn verkrijgbaar in flessen van 33 cl. en 75 cl, en kruiken van 0,5 liter.

2010:

In 2010 is St. Servattumus een vergunning verleend voor het zelf 'stoken' van Jenever. Tevens is een start gemaakt met de ontwikkeling van een echte Schijndelse Whisky! In 2011 volgt ongetwijfeld meer nieuws hierover!

Obligatiehouder, wat houdt dat in? Leen geld uit voor de duur van 15 jaar en ontvang dit geld na afloop gewoon weer terug. In de tussenliggende tijd ontvangt u maar liefst 8(!)% rente uitgekeerd in bier. Op te halen op de 1e zondag van september tijdens onze jaarlijkse Opendag.

Wilt u obligatiehouder worden, maak dan 50 euro (of een veelvoud hiervan) over op girorekening 7665738 t.n.v. Stichting Bierbrouwerij Sint Servattumus o.v.v. uw naam, adres en woonplaats.
Zodra het geld binnen is sturen wij u de obligatie in tweevoud toe. Eén exemplaar retourneert u ondertekend aan ons terug in de bijgesloten retourenveloppe